DihašDiham.Si

O dihanju

Pravilno dihati, to pomeni dihanje, ko se pljučni mešički povsem napolnijo z zrakom in organizem dobi maksimalno potrebno količino kisikovih delcev s pomočjo kisika ter se vsako tkivo in vsaka celica povsem napolni s kisiki. Tako sonaravno zadiha vsak novorojenček. In to je normalno. Ljudje pa se med odraščanjem povsem odvadijo pravilno dihati in sploh ne znajo več udihat, zato se vsi za povrstjo staramo hitreje kot bi se lahko, kadar bi ohranjali sami sebi za naprej veliko bolj izpopolnjeno dihanje.  

Vsi so že dolgo poznani dejstvi, da se brez prehran preživi tudi 42 dni ter brez vode le 72 ur.  Redno pa se pozablja, da pa se brez zraka lahko umre že v par sekundah ali najkasneje v par minutah. Prav nič pa se ne govori o tem, da se brez dovolj kisikovih delčkov znotraj kisika suvereno pa kvalitetno ne da več suvereno preživljati naših dni (PROBLEMI PRI STARANJU)

O tehničnih podrobnostih v dihanju vas opozorijo medicinski priročniki in ostale stroke,

 tu pa vam bomo zdaj malo osvetlili okoljski pomen samega dihanja

Dobro vemo, da so kisik pa kisiki prav tako potrebni za življenje kot pa sama hrana, pa se jim vedno poklanja bore malo ali pa skoraj nič pozornosti. Človeška telesa so zelo trpežna in odporna, bolj kot si sami predstavljamo. Kar dolgo časa lahko sosodelujejo le navidezno, tudi celo nekaj let, zato se marsikatere bolezni odkrivajo pozno ali pa prepozno.  

S tako imenovanimi prekratkimi hrčkastimi vdihi bo lahko telo delovalo dokaj dolgo, a zato bomo naokrog vsi vedno bolj in bolj trpeli

Takrat sočasno sami sebe ne prepoznamo več. Ne vemo kako je imeti dovolj zbranosti, same varnosti, osredotočenosti, trpel bo sam spanec, ostalo se bo brez občutka za vztrajnost, zmanjkovalo nam bo tudi ravnotežij in ostanemo lahko brez večine sposobnosti telesnih realnosti (percepcija … torej, samo čutno dojemanje predmetnega sveta bo tako nazadovalo, da se ne bo več vedelo kako pa kdaj!

Sodobni ljudje smo se zdaj že razvadili na farmacevtsko pomoč in zapakirano prehrano!! Celotna združba je zdaj žal že naučena, da se samo rešujejo posledice težav ter da si sproti najdemo vse vrste instant rešitev, vsak na svoje načine. Nismo pa priučeni, da se lahko da upočasniti svoje načine sobivanja, si umiriti silo gibati se ter si poiskati in sprostiti tudi izvore naših problemov*** O dihanju se premalo resno govori, a kisiki so telesno gorivo na celičnem nivoju, z njimi se gradi naše misično tkivo,  z njim pa se napajajo tudi naši možgani, zato ni vseeno koliko jih po krvi sosodeluje. Edino le veliko bolj izpopolnjeno dihanje samo znotraj nas samih nam bo zatorej zmoglo s kisiki nazaj napolniti vse celične ravni od znotraj telesa in zagotoviti brezpogojno delovanje po njem.

Pozor: 

Za naše dobro se je potrebno zavedati, da so vsi ti Kisikovi delčki sami redno tudi hrana za možgane in da nas prehranjujejo tam, kjer nas ostala hrana nikoli ne bo? Čeprav možgani tehtajo le 2% telesa, porabijo 25% celotne energije, ki jo naše telo na dan potrebuje, zato bodo vsa opozorila glede pretoka pri kisiku vedno sorazvojno naravnana🙏🙏

Seveda je pomembno, da se poje več zelenja, ekološke in lokalno pridelane sveže hrane in si zato priskrbimo vnos mineralov in dodamo si več barvne hrane, da lahko pridobivamo še vitamine. Kadar pa je vse to pri nas znotraj že moteno, se za izboljševanje naših počutij potrebuje dodatno  konzumirati energetske pijače, zdravilne pripravke in prehranska dopolnila🥲🥲 ter jih vedno znova obnavljati, in ker je učinek vseh omenjenih substanc samo kratko kratkoročen… nam postaja to dolgoročno tudi precej drag šport.

Ali kdaj pomislite, koliko se zapravlja od družinskega proračuna za vitamine, sokove in energetske napitke… in coca cola life styl-e? Bolje bo čimprej doumeti prvo ene druge stvari … glavni viri dobre sinergije v naših telesih bodo kisikovi delci znotraj krvi kar sami, ker nam bodo le ti urejali neravnovestja. Ko kisiki spontano in v zadostnih količinah krožijo po telesih, se sproščajo v celice tkiv in organov in tam opravi funkcijo z več različnimi encimi in soustvarja gorivo za celice. Kisikovi delci se po telesu ne razporedijo vedno prav enakomerno in zato je najnujnejše opravilo, da jih imamo znotraj pri krvi več kot preveč. Kisikovi delci so torej ključni, da se sploh lahko razmišlja in odreagira; da se prebavlja; tudi zato da se nam sploh lahko urejajo hormonske strukture in da si lahko soustvarimo živčne prenašalce. Poleg tega pa je osnovna naloga v pljučnih krilih tudi to, da se v telo dovede kisik in iz telesa odvede ogljikov dioksid. Pravo ohranjanje ravnovesij se razvije od znotraj nas le če so pljučna krilca mehkejša od nas samih in prožna ter aktivna. In le vse ravnovesje vam potem daje zbranosti, produktivnosti, prisebnost in posledično večjo uspešnost.

Spomnili bi vas radi, da nam bo le kvaliteta samega spontanejšega dihanja, ki poteka ne le globoko, temveč tudi dovolj na široko, osnovni ter mogočni tempelj za boljše počutje na zavednem in tudi pri povezovanju do nezavednega.

Dihanje samo je namreč najstarejša in najbolj osnovna stvar, ki jo vsak počne kar sproti, in to dan pa noč brez prekinitev.  Vsak diha, ne glede na starost. Prav zato je koncept dihanja nenavaden, skoraj že osupljiv. A ko enkrat prepoznavamo številne resne težave, ki nam jih lahko naloži nepravilni pa premalo prožnen dih, se kaj hitro lahko zavemo, da je boljše za to poskrbeti prej preden bo prepozno. Takšna trajna, preprosta in magična sprememba pri dihu nam lahko naredi, da življenje nikoli več ne bo isto. Kajti te vaje nas lahko rešujejo iz naših con lagodja, iz katerih mi sami kar ne znamo nazaj ven in se zato vrtimo kot maček okrog vrele kaše. In takrat mi sami tonemo, naše vibracije pa samo še stagnirajo brez da bi mi začutili, da gre pri vsem skupaj nekaj že narobe. 

Zakaj naših lepih vibracij še ne bo videti na obzorju jutrišnjega dne

Spokojno sprejmi izkušnje let, drugo za drugo, skladno odlagaj stvari iz mladosti** bi že zdavnaj morali razumeti prav vsi, rojeni zdaj na tem planetu z imenom Zemlja. Sodobni življenjski slogi nam sami po sebi žal večini ne podpirajo vseh teh zlatih pa brezpogojnih vibracij. Vibracija naša in tudi skupna se nam nenehno spreminja, odvisno pač od samega počutja, okolja, kvalitete življenja, ki ga v tem trenutku doživljamo od stresa, čustev, (ne)ljubeznivih misli, hrane, pijače… Normalno je, da se naša vibracija spreminja in včasih tudi pade – dokler ne pade prenizko za daljše časovno obdobje.Tukaj je nekaj najbolj pogostih dejstev, ki nam vedno znižajo vibracijo in povzročajo težavice v življenju. 

Včasih morda negativnih situacij, ki se redno dogajajo po življenju, niti ne bi povezali z naslednjimi stvarmi… kadar se veliko kritizira, osira, jadikuje, premleva, izmišljuje, grde besede govori, krade, laže, prireja informacije?? … itd postajajo same vibracije nenehno vse nižje, kar lahko privede do utrujenosti, fizične bolezni, negativnih občutkov in čustev ter izgube stika s svojo dušo. Pripelje pa nam v življenje še večji kaos, dramo in negativne preizkušnje. Ker v vesolju vlada zakon iz Resonanc, se vedno privablja k sebi vibracije, ki se jih oddaja. Na videz se zogibajmo tem in podobnim trenutkom kolikor je le mogoče, pa se vseeno zgodi, da nas vedno znova doleti kar je od znotraj po nas. Zato bo modro počistiti si raje kar sproti vse te stare potlačene vzorce obnašanja, ki nobenemu od nas nikoli niso niti v korist niti v ponos.


Spontanejša in pa bolj opolnomočena dihanja
so zato vedno bolj bistvenega pomena prav za vse posameznike, ki si želijo trajnostno
zagotavljati sami pri sebi kvaliteto sobivanja
(dobra psihofizična mentaliteta ter stabilne čustvene plati).

Večina vsega tega še kar ne bi upoštevala. Rajši se zapravlja svoja premoženja za iskanje optimalnega zdravja v dragih in bolj kompliciranih sistemih, ki so žal tudi posledica družinskih in sistemskih razvad. Raziskave so pokazale, da najtežje spreminjamo navade, ki so povezane z zdravljenjem ljudi. Kadar se gre za zdravje, se ljudje pogosto nezavedno upiramo spremembi, saj je potrebno obrniti in porušiti vse ta stare družinske tradicije, ki so plod več različnih generacij in družbenih norm.

Ker se dihanje zdaj po nas zaradi OBSTRESNIH dejavnosti prehitro postara je počasi postajalo in prišlo do tako imenovane pretehnične narave in pa tudi vse preveč kratkih dometov in to nam samo po sebi ne dovoljuje več čiščenj znotraj pretoksičnosti po emocijah, še posebej ne hkratno na več ravneh in zato mi ostajamo vsi preveč na mestu, oz. tudi obupavamo hitreje kot bi bilo to sploh potrebno

Dihanje nam zato sčasoma onemogoča optimizacije pri so-sodelovanjih od znotraj po telesu prav na vseh ravneh in sigurno nam posledično lahko zaradi teh telesnih hib na koncu sledijo le …

kronične bolečine, poškodbe, zmede, trpljenja, tesnobe, itd ... bolniški staleži in zmanjšani prihodki
kar pa je v sami zasnovi vedno le posledica iz pomanjkanja kisikovega ravnovestja na celičnih ravneh.

Zahodni svet zdaj žal še vedno posveča vse več pozornosti telesni kulturi in svojemu vidnemu videzu, s čimer ni nič narobe. A v navdušenju pač ne gre pozabiti, da telovadba za zunanje mišice ne bo vse. Tudi sami notranji organi in njih notranja higiena potrebujejo rednejšo nego in ogrodja za to so nam lahko kar naše poti dihanja same. Pomanjkanje subtilnejših vadb od znotraj telesa vodi v preobčutljivosti pri vseh notranjih organih, ohranja se neravnovestje in tako poti znotraj po nas samih obstajajo hromljene in celo za vedno okrnjene. Organi sčasoma vsi oslabijo in popuščajo zaradi raznih psihofizičnih poškodb, še večkrat pa zaradi stresov in drugih neprijaznih dejstev. Po nas se začne vse slabše sodelovanje in kar je še najslabše povezave med samimi organi oslabijo do te mere, da se dobiva nepravilne oblike, medsebojne blokade in pa nervoze. Tako nam gre počasi, počasi znotraj v nas samo še na slabše in tega se na začetku niti še opazi ne.