DihašDiham.Si

Mnenja po vadbah

 

Ga. Nataša iz Ljubljane, je po par mesecih takole orisala vse to moje avtorsko delo: Na delavnico sem šla s kančkom radovednosti, vsekakor ne z velikimi pričakovanji. Vendar moram priznati rezultat me je neverjetno presenetil in navdušil. Priporočala bi čisto vsem, starejšim in mlajšim. Po koncu vaje sem se počutila… živo, zanimivo in polna energij. Ljudje v tem stresnem svetu velikokrat pozabimo na najbolj osnovno življenjsko funkcijo telesa, dihati in predihati telo. Mislimo, da znamo, vendar ne znamo! Na najbolj preprost in enostaven način me je Brigita spet spomnila in naučila. Hvala Brigita!🌞 Nataša

Vaditelj Chi Gong-a v Ljubljani, ki se je nepričakovano udeležil izkustvene delavnice Zadihajmo svoj “vVaji@Vaji”  mi je osebno čestilal in tudi navdušeno pojasneval zakaj:

 ”ODLIČNO, PRI TEH VADBAH SE BO DALO POMIRITI SI VSE TE NAŠE NOTRANJE ZVERI!”

*****

Diplomirani inženir strojništva in tudi diplomirani organizator g. Milko Grebenc pa je te vadbe zelo spodbudno orisal:

 Udeležil sem se kar nekaj tehnik in vaj dihanja ter sproščanja, a tale od gospe Brigite je bila malce drugačna. Vaje sem se po srečnem naključju udeležil ravno večer pred pomembnim dnevom, kar mi je res pomagalo umiriti in sprostiti tako um kot telo. Med vajo smo se poleg dihanja selili pa raznih človeških organih in občutljivih točkah telesa, poleg tega pa je bilo tudi nekaj elementov fizičnega gibanja in utrjevanja gibljivosti našega telesa. 

Odlična kombinacija in se še bom udeležil teh skupin in vodenja, kajti le-to daje poln izplen in koristi. Iskrena hvala

Toplo me je presenetila tudi ga. Tavčar iz Ljubljana, sodelovala je na vadbi preko zoom-a in sproti opravljala tudi še kar test. Že na polovici takratne vadbe je bil rezultat pri kisiku idealen. Rezultat je lahko spodbuden prav za vsakega udeleženca&udeleženke saj nam je v javno skupino sporočila: 

Pred pričetkom vadb sem si izmerila kisik v krvi SO” in je bil 94. Že na polovici vadb je bila višina kisik nazaj 98. Vse poteka gladko, spontano in brez problemov. 

 

Ga. Andreja Hofer vodja skupine Pet Korakov do boljšega notranjega počutja iz Ljubljane: Brigita pozdravljeni, danes sem se prvič udeležila vaše delavnice, upam, da sem si prav zapomnila, Zadihajmo v svoji Vaji vaj.Bila sem prijetno prijetno presenečena in vesela, ker na tem področju nisem novinka. Delala sem vaje pod vašim vodstvom, se sprostila in uživala, včasih sem malo pogledala, da sem se prepričala, da razumem, vendar sem nad vašim spontanim, preprostim in učinkovitim vodstvom navdušena. Mogoče je res malo drugače, če imaš že nekaj predznanja, vsaj kar se sproščenosti tiče, drugače pa takih vaj še nisem delala in kot sem rekla se je tudi moje telo prijetno odzvalo. Ja res je, da so dihalne vaje nek temelj dobrega počutja, zato sem se pred leti, ko sem izgorela in še marsikaj, začela tudi sama ukvarjati z njimi.

Kasneje sem pomagala še svojim prijateljem in drugim, ki so to želeli. Ustvarila sem tudi svoj projekt, Pet korakov do boljšega notranjega počutja. Moje življenje me je vodilo še naprej, na nove, drugačne poti, osebna rast, duhovna ozaveščenost,…. ah veliko za povedati. Prav zaradi tega sem danes zaznala vse vaše besede, ki pripomorejo udeležencem tudi k osebni rasti, boljši samozavesti posameznika, zmanjšanju ega, predvsem pa namig, naj se  imamo radi, naj se smejimo, ker s tem privabimo prave ljudi, pocrkljamo sebe, pa še angelčki nas imajo raje….

Sami sebi smo najboljši prijatelj in prej ko se bomo tega zavedali, lažje bomo živeli. Res je, za nekatere je ta situacija, ki se nam je zgodila nadležna, za druge pa nov izziv, ki se ga da reševati in rešiti. Mogoče na drugačen način kot ga je večina vajena, imamo pa idealno možnost delati na sebi….  Lepo vas je bilo spoznati, mogoče kdaj  tudi v živo. Še enkrat velik hvala za danes. Lep večer in lepo poletje…

 
Računovodkinja in predavateljica ga. Anita iz Ljubljane, ki vam ve svetovati tudi o Bahovih esencah samih, je zapisovala takole: Z dihanjem pri Brigiti sem se srečala pred dobrim mesecem dni in moram reči, da sem navdušena nad izvajanjem njene tehnike. Že prvič po prvi uri dihalne terapije sem opazila, kako sem bolj pretočna in hkrati, kako me je dihanje pomirilo. Ker pa jemljem tudi Bachove cvetne esence sem že tisti dan opazila, da če so organi dobro predihani tudi esence bolj subtilno, morda tudi globlje delujejo po naših energetskih centrih. Tako, da tudi preko dneva in sočasno ob vsakokratnem jemanju kapljic se sedaj redno predihavam; nasploh pa velja, da DIH  umirja in nas vedno znova vrača  in hkrati opominja na trenutek ZDAJ.
 

Učitelj plavanja, g. Gorazd iz Kranja: Hvala za včerajšnjo delavnico, kjer smo se seznanili, kako lahko z zavestnim dihanjem podpremo zdravje. Oba z upokojenim očetom delava na zdravju, zato sva se udeležila vaše delavnice v okviru Medgeneracijskega sodelovanja. S sicer veselim in nasmejanim očetom, sva se strinjala, da je vaše delo in izročilo koristno. Potrebno se je zavedati, da je zavestno dihanje potrebno vložiti kar nekaj truda. Nazorno ste nam razširili zavestno obzorje pri praksi dihanja. Zagotovo ne bo nikomur žal, če se bo vašim uram pridružil, saj gre za osnovno človekovo funkcijo, ki ima nezanemarljiv vpliv na počutje in zdravje človeka. Izpostavil bi še opazko, da imate visoko stopnjo empatije in da ste vesela in zanimiva oseba

Ob sliki je zapis mnenja profesorice in učiteljice kuharskih veščin ga. Helene iz Kranja: 

Z rednimi dihalnimi vajami se človek začne zavedati svojega bistva, spozna svoje telo in ga ljubi še bolj kot kdajkoli prej, zna se umiriti in poslušati predvsem sebe in tudi druge, ter slediti, zaupati in se prepustiti življenju, da bo še vse dobro, kakorkoli že bo:). Človek prediha svoje telo in še posebej določene organe ter živi bolj lahkotno in še z večjim veseljem ter hvaležnostjo za vsak nov dan:). Meni najljubši učinek dihalnih vaj je umiritev kjerkoli in kadarkoli (najlepše je bilo zunaj v naravi) v samo nekaj minutah ter spoznanje, da smo sami sebi najboljši prijatelji in da si vsi zaslužimo samo vse najlepše in najboljše:). Zagotovo pa ima na vse to učinek tudi tvoja pozitivna energija, tvoj smeh in tvoja empatija, da se vključiš v vsako skupino:) ter seveda tudi to, da tvoje vaje niti dvakrat niso popolnoma enake, s tem  poskrbiš, da udeleženci tvojih dihalnih vaj še bolj z navdušenjem pričakujejo naslednje vaje zavednega dihanja:) – (vsaj z menoj je bilo tako!!!)

 

Še posebej bravo pa tudi za Miha iz Kranju. Star je bil okrog 30 let in je imel že več kot leto dni močan pritisk v glavi, iz vadbe pa je odšel nasmejan in spontan. Baje, je bilo to povezano z njegovo kundalini energijo in točno določeno osebo.  Njegov  SMS čez tri dni me je prav pozitivno šokiral:

,,PRITISK V GLAVI JE POPOLNOMA IZGINIL, NI SE POVRNIL! IMEL SEM GA ŽE VEČ KOT LETO DNI IN MI GA DO ZDAJ NI ZNAL ŠE NIHČE SPROSTITI”

 
 Upokojenka ga. Marija iz Radovljice: Dihalne vaje, ki jih vodi ga. Brigita mi opazno dvignejo bistrost glave in energijo zadovoljstva v vseh delih telesa.
 
 

Numerologinja in NLP praktik Emily iz Domžal: Danes sem bila prvič na vaši delavnici Dihanja (tista, ki je trenutno na terapijah z vratom in hrbtenico). Navdušili ste me!?? Sigurno vas bom še spremljala, pa tudi pridem še na kakšno vašo delavnico. Ko boste imela zapis za vaje narejen, pa se prosim spomnite še name. Zahvaljujem se vam za danes, bilo je čarobno. Lep pozdrav

 

Ga. Elena novinarka in vodja uredništva iz Ljubljane, je bila sredi nosečniških težav. Samo po treh mesecih rednih vadb je bilo tole njeno mnenje: Seveda z veseljem napišem nekaj besed – kot nekakšni občutki mamice z nekoliko težavno nosečnostjo (imela sem krvavitve, ki bi se žal lahko slabo končale, zato velja nosečnost za rizično, je pa zdaj precej bolje in sem optimistična tudi za naprej).Težko bi trdila, da so samo dihalne vaje izboljšaje moje splošno počutje v nosečnosti, so pa zagotovo prispevale pomembnejši košček v mozaiku izboljšanja počutja, večje sproščenosti ter globlje povezanosti z otročkom pod srcem. Toplo priporoča!

Za bolj pristno povezanost z otročički svetujem vsaki nosečki in pa vsem materam, ki dojite, da spoznavate osnove iz  vadb in da jih v tišini doma vsak dan izvajate kar doma.