DihašDiham.Si

Zakaj bi naj zdaj vsak spoznaval obe dve vadbi

...da bi vsak še lahko vodil si svoje življenje in skreiral si sam svojo pot,
bo čimprej potrebno reči plitkim, plehkim, preozkim ter preveč lenobnim vdihom res sam še adijo ...
Smo še ena izmed 🌞🌞 atraktivnejših, še živečih po veji
pra-sesalcevl


Vadbi iz ,,vVaji@Vaj" in pa Dihaš.si ter 😉🙂 InnerPeaceUpdati

:)) in takole je vadbo opredelila še ena naša udeleženka ga. Andreja, tokrat po vadbi preko Zoom-a 

Bila sem prijetno prijetno presenečena in vesela, ker na tem področju nisem novinka. Delala sem vaje pod vašim vodstvom, se sprostila in uživala, včasih sem malo pogledala, da sem se prepričala, da razumem, vendar sem nad vašim spontanim, preprostim in učinkovitim vodstvom navdušena. Mogoče je res malo drugače, če imaš že nekaj predznanja, vsaj kar se sproščenosti tiče, drugače pa takih vaj še nisem delala in kot sem rekla se je tudi moje telo prijetno odzvalo. Tudi sma predavam in zaradi tega sem danes zaznavala vse vaše besede, ki pripomorejo udeležencem tudi k osebni rasti, boljši samozavesti posameznika, zmanjšanju ega, predvsem pa namig, naj se  imamo radi, naj se smejimo, ker s tem privabimo prave ljudi, pocrkljamo sebe, pa še angelčki nas imajo raje. 💛Lp Andreja Hofer iz Ljubljana

P.S. Vodja projekt, Pet korakov do boljšega notranjega počutja.


Sčasoma smo že prav vsi postali ujetniki lastnih misli, in tudi če si ne priznamo, smo vsi prepolni skritih strahov, ker preplehko dihanje ni za nas in nas je redno zgibanje pri kisiku že resno zameglilo. Zato od znotraj nam samim obstajajo zdaj vse bolj razvejane vrzeli, ki popačijo naš notranji obraz miru in ostroj naše usode svet. Vedno si da vse te vrzeli predstavljati kot nevidne pa tudi hudo zahrbtne lovke, ki jih ni videti pa so zato lahko zelo zahrbtne in usodne za človeški rod sam. Te vrzeli se razmnožujejo same po sebi, zato nam tudi one od vodijo nam življenje!! 😉🙃namesto da bi ga mi vodili sami💛💛💛

:)) tako je tega dne tudi ga. Andreja Hofer lahko začutila, kako potrebna so vse te vadbe suptilnega dihanja in kakšni so učinki na notranji higieni ter sproščanje in dourejanje le te. Velikokrat so različne delavnice bore malo učinkovite, saj se po večini vsi skrivamo za nasmejanimi obrazi in s figami po žepih … pa se sploh ne ve, da se nam tako dogaja

                                                                                             Brigita jevnkiar-jeva


Vadbi iz ,,vVaji@Vaj" in pa Dihaš.si ter 😉🙂 InnerPeaceUpdati

Kvaliteta sobivanja je že zdavnaj začela razpadati, oslabljeni imunski sistemi (izhajajo iz oslabljenih poti znotraj pri potovanja kisika) pa nas delajo vedno bolj ranljive. 

Vsa ta ponotranjena higiena nam omogoča, da se te težave prenašajo iz generacije v generacijo, kar vodi v nastajanje vedno več okrnjenih novodobnih podob.

Ali bolj preprosto povedano
, Zdaj se resno lotimo vsega skupaj … saj so današnji izpleni posledica preteklosti in so že globoko v nas obkrožajo ter tudi resno ogrožajo. Za boljše občutenje je zato ključno, da se zdaj pravilneje posvetimo sebi, kot smo to počeli do sedaj …

POZOR:

Vsi naši problemi ostajajo nerešeni, ker so naši osebni neurejeni, pasivni, in preveč površni dihi omejujoči. Z leti so naši lastni problemi postali kot mlini okrog vratu, ki nas vlečejo navzdol. In ta vzorec se prenaša iz generacije v generacijo. Občutki in potlačena stanja se vedno znova sidrajo v nas, vse do točke, ko jih ni mogoče več razrešiti zgolj z besedami ali športno vadbo.

Ravno zato je nujno potrebna večna samopomoč:
Zato sta obe dve povezani vadbi, ki jih zdaj predstavljamo, najboljši način na svetu za vse nas v obdobju Eri vodnarja. To sta trdna stebra ZDRAV.SEM ter olajšata sobivanje prav vsem generacijam na Zemlji, ne glede na izvor ali usmeritev.

Ker se nam ljudem v zadnjem desetletju dogaja cela vrsta čudnih stvari, postaja večini populacije vse vedno bolj vseeno. Pogosto smo preutrujeni, kisik pa nam že resno primanjkuje v vseh aspektih življenja.

Zaradi prevlade digitalnega sveta bo življenje v harmoniji z naravo verjetno uspevalo le še peščici ljudi, in tudi ti bodo v sebi čutili nezadovoljstvo. Ker se danes marsikdo sam pri sebi ne prepozna več in se vse preveč osredotoča na digitalni svet, se ne more niti ne želi rešiti iz ujetosti sodobnega življenja.

Pomaga nam bo lahko edino sistematično delo samega na sebi.

Preko dihanja bi lahko vsi veliko prispevali k svojemu detoxu, kar bi nam omogočilo, da se hitreje povežemo sami s seboj, postanemo bolj samozavestni in uspešno vstopamo v obdobje Eri vodnarja, ki je trenutno najaktualnejše. Če tega ne naredimo, tvegamo, da se še bolj izgubimo in še naprej živimo kot avtomatizirani roboti, ki so svojo usodo predali v roke nekaterim posameznikom (beri… majhnemu številu ljudi, ki trenutno vodijo svet

In kako zdaj od tu … za naprej!!!

 

Zdaj se rabimo spremeniti mi, ne pa situacije naše. 

Zaživeti z ta pravo dozo kisikov in spet povezani nazaj na pra-udih nam lahko poleg varnosti dodaja tudi več suverenosti, več spokojnosti in pa razgledanosti na vse več strani, ne pa le v eno samo: kje , kdaj in kako za vnaprej :)) 

Ker se zaradi stresnih dejavnosti naše dihanje hitro postara, se v vsakem od nas počasi izgublja naravna dinamika, zamenjuje jo tehnično dihanje in naše telo postaja omejenih zmogljivosti. Situacija sama po sebi zdaj ne dopušča več čiščenja anomalij in zastojev znotraj nas, še posebej ne na več ravneh hkrati. Zato bi nam osvežitev in normalizacija stanja preko izboljšanega dihanja, ne glede na starost, resnično bila koristna.

Večina ljudi se je že zdavnaj oddaljila od naravnega načina preživljanja časa, ki ni več optimalen za človeški potencial. To nas naredi bolj dovzetne za različne bolezni, hkrati pa še pri odnosih ustvarjamo več nesporazumov. Sedanji tradicionalni načini življenja so preveč zastareli (vključujejo tekmovalnost), zaradi česar ne zagotavljajo več občutka same varnosti. Na neki točki naše poti smo se vsi že zapletli.

Za svoje visoke standarde večina med nami potrebuje trdne dokaze na fizični ravni, da jih lahko popolnoma prepričajo. Zaslepljeni smo do te mere, da se ne podvomi niti v podatke, ki nam jih redno predstavljajo samooklicani strokovnjaki ter mediji. Postali smo njih sledilci. Medijski vplivneži vse bolj vplivajo na naše dojemanje resničnosti in preden se sploh opazi, se programi samodejno izvajajo skozi nas. Medtem ko mi le še prežvekujemo že prežvečene kosti, tudi kar se zadev duhovnosti pritiče.

(Vse to spada še vedno le v tretjo dimenzijo iz sobivanj)

Žal so današnji ljudje na začetku Ere vodnarja še vedno vse prevečkrat zaverovani v priučenosti iz vseh tujih načel!??


… plitkemu oz. plehkemu, preozkemu in pa vse preveč lenemu dihanju bo zato res potrebno čimprej reči le samo en srčni adijo 💛💛💚💚💚Vadbi iz ,,vVaji@Vaj" ter Dihaš.si in pa 😉🙂InnerBeauys&Updati


Vsi ti naši tako izrojeni,
pasivni, preplehki ter preveč lenobni VDIHI
nam z leti postanete prezateženi in zato bo zdaj resnično pomembno,da si od znotraj nam samim natavimo vsa ta ALKIMISTIČNA SODELOVANJA
spet nazaj na veliko, veliko bolj sosodelovalno raven!

     Kadar se samo giblje ali govori, se nam vseh teh mitov sploh še ne da začutiti niti ne zavedati, zato so nam potrebni bolj suptilnejši prijemi. Znotraj nas namreč obstajajo premehka tkiva, ki s samimi krogotoki časov nimajo prav nič skupnega. So mehkejša od nas samih. So tudi sorodno zapeljiva v ene in  iste načine zatečenih vzvodov, ki se nam zato nagrmadijo na kupe (družinski vzori). In zato se po večini hipno pomišlja v enem in istem zatečenem načinu, prav tako kot so pomišljali že pred nami predniki. Z leti pa nam tako zatečeno hipno pomišljanje dela samo še dodatni izziv, saj poteka ves čas tudi čas levitve na različnih vojih. To pomeni, da bo treba marsikaj postoriti, da se preraste iza družinskih okvirjev in da se kar sproti vsak znebi balast; lahko pa se nam takrat dogodi, da se še veliko bolj začnemo izgubljati. Za naše suverenejše hipno sosodelovanje, pri kako in kaj za naprej,  bi morala tkiva znotraj nas redno obstajati mehkejša od nas samih vse do same smrti. Vendar nam po navadi to ne gre glih čisto vse tako gladko, ane :)) 

Nerazrešeni vzori po nas, sodelujejo vedno kot zasnove za vsako naše početje in so seveda že osnova vsem našim prikritim razvadam ego-tripa (kdo jih le nima…), ki lepo vztrajajo znotraj nam samim in kvarijo načrte pa plane ter seveda tudi skvarijo račune drugim. Vsega tega žal mi sami pri sebi ne prepoznavamo zaznavati, kaj šele, da bi zmogli to doumeti ter si jih sami za nazaj razreševati. 
Zato zdaj na svetu brez veze trpi že na milijone neprizemljenih ljudi.
 
Vsi skupaj obstajamo utrujeni, brez koncentracij, brezvoljni, mogoče razdražljivejši bolj kot bi bilo potrebno ali pod stresi in nenaspani, pa še kaj bi se našlo. Vsa ta stanja so nam samim soodvisna in se jih z eno samo potezo ne gre razreševati. Vzroki obstajate globoko v nas nerazrešeni, sledi pa ste v resnici uničevalske. Opozarja se na same posledice pri dogajanjih, sodelovanjih in stanjih za najvitalnejšimi notranjimi organi in vzorčenjem, ki tik za njimi hkratno celovito že teče. Vse to nam torej že prej, preden mi sploh kaj pomislimo v pomišljanju, določi že naprej, kako bi se naj zdaj zavilo v pomišljanju.
Škoda bi si bilo vsa ta stanja odpravljati kratkoročno pa z substancami, ker je to prevečkrat kratkotrajno in se lahko zelo hitro postane odvisnen bit od substanc, tablet, od prehranskih dopolnil in razno raznih razbremenilnih esenc. Vse to je danes prisotno na trgu, zato je potrebno malo več zbranosti, da se rešujemo iz krempljev ene same ekonomije tega sveta.
Spreminjanje stanja samega sebi, vzorčenje ki poteka za našimi notranjimi organi, se je zato veliko bolje lotiti sistemsko in v svojem miru, ki ga bomo v obilici deležni čez obe dve vadbi ,,vVaji@Vaj”-i in pa po sistemu Dihaš.si.
 
Izbira pa naj bo in je še vedno le v rokah vsakega posameznika posebej. 
 


Vadbi iz ,,vVaji@Vaj" ter Dihaš.si in pa 😉🙂InnerBeauys&Updati

Poznamo vsi problem!! kako brez problema skuhat si žabe

Pri teh zgodbicah lahko najbolj spoznavamo pomen in problem presodobnejšega početja samega.

Če se žabo vrže v vročo vodo, bo hitro izskočila, če pa začenjamo raje počasi počasi dogrevati ji vodo, bo ona počasi pokuhana potonila, saj ne bo imela več moči izskočiti oz. rešiti se ven iz nastale monotone situacije. Na tak monoton način postajamo brez primernih doz kisikov mi vsi skupaj. Smo preveč nezadovoljni, pa posledično tudi že združba cela. Naš svet, in pa njega reakcija od znotraj po občutju ni nič več razgiban in zaradi odsotnosti izpopolnjenejših dihanj nimamo volje in ne reagiramo več tako, kot bi bilo v teh časih bolj primerno.  

Druge rešitve ni !!!

 

Večina oseb se je že zdavnaj oddaljila od sonaravnega preživljanja samega časa, ki zdaj ni več idealen za človeški potencal, pa smo zato prav vsi bolj izpostavljeni nastajanju različnih boleznin, pa še pri odnosih si radi  soustvarjamo še več nereda. Vsi ti trenutni stari načini iz življenja samega so preveč zamorjeni (preveč si gremo, kdo bi koga) in zato nam ne znajo več zagotavljati tudi varnosti. Nekje na naši poti smo se vsi mi že davno nazaj zaplezali. 

( vse iz same ta tretje dimenzije sobivanja)

Žal so današnji ljudje na začetku Ere vodnarja še vedno vse prevečkrat zaverovani v priučenosti iz vseh tujih načel!??

Za svoja visoka merila, večina tistih, ki nas v nekaj popolnoma prepričajo, se še vedno uporabljazato le dokaze iz fizičnih ravni.  Zaslepljeni do teh mer, da se o podatke niti ne dvomi več, saj so jih samooklicane eminence tega sveta povedale skozi ekrane…  do teh mer, da se jim zdaj lahko le še sledi. Medijski bogovi z vse večjo intenziteto vplivajo na naše dojemanje resničnosti in še preden se zavemo, programi samodejno delujejo skozi nas… medtem, ko mi sami le še glodamo izvržene, že stokrat prebrane kosti, tudi kar se duhovnosti pritiče.

 Vsem nam se nekje od srede srednjih let (po 35) in pa naprej redno začne dogajati, da so kisikovi delčki pri pomišljanju okrnjeni (jih vsepovsod ni več dovolj) in ker začenjajo obstajati naši problemi kar sami. Ko pravega OBČUTKA več ni oz. je le ta preohlapen, se nam lahko dogaja v več smeri, a ker nismo iz globin več prav nadihani, se nam  začne dogajati, ne bodi ga treba. Že kar sami po sebi se problemi skrbi in strahovi začnejo množijo, glede na vse preživeto, pa vsak postaja sam sebi unikatnejši problem, saj svojih težavic ne zaznava več. In ker smo sedaj preveč vpeti v kopičenja materialnih dobrin, nam možgani vse servirate samo še v ene in pa iste smeri. Tak problem možganov samih bo vedno bolj na tapeti. Večjo kot imamo mi pozornost v samih možganih, večja bo nastajala škoda (beri blodnja), sama pričakovanja pa povsem nerealna. Možgani sami hkrati meljejo, razmišljajo, štejejo, preverjajo, preigravajo in preračunavajo in nič ne slišijo in nam tako hkratno naši možgani istočasno že kar sami do ustvarjajo atraktivne priložnosti ali rešujejo probleme. Skratka sami sodelujejo kar na en sam svoj mehanično tehnične načine, brez osnov in odcepljeni od prave realnosti.

Šele, ko nam bo uspelo, da bomo sami sebi od znotraj sebe prek dihanj nazaj 

-ustalili si notranje preobremenjene slasti,

 -umirili miselne jakosti in hkrati 

– nazaj tudi osvežili si sami svoj pristni občutek, 

….takrat  bi se vsi mi sred srednih let lahko ognili vsem nastajajočim plavajočim pastem (sam čustveni svet si v vodi zajet) in bi sami sebe zmogli obvarovali in se uspeli obrniti spet nazaj k realnosti.

 

 Vzorce in prožnost za dolgoživost si

 od znotraj  dihanja zmore

 v miru in tišini nadgrajevati vsak Zemljan  kar čisto sam

 

Drugih rešitev ni !!!


Vadbi iz ,,vVaji@Vaj" ter Dihaš.si in pa 😉🙂InnerBeauys&Updati


ZLATA VRATA za na SREDNJA LETA


Vadbi ,,vVaji@Vaj-i,, ter sistem Dihaš.si in pa😉🙂InnerBeautys&Updati

V procesu vadbe vsak pridobiva trajnostni doprinos, ker se mu zgradi izredno močna podpora pri SISTEMU ŽLEZ Z NOTRANJIM IZLOČANJEM. To je od znotraj, pri samih endokrinih sistemih. Če bomo začeli ter si endokrini sistem sproti kar sami sebi uravnali na prijetnejše in neprisiljene načine čez sistematične suptilnejše vadbe, prav v tišini sami (mimo besedi) in znotraj uvedenega ogrodja, se v nas zmore zagotoviti, da se pričenjajo počasi a sigurno nazaj hkratno urejati tudi žleze same po sebi, ker so se le te že sproti navadile na drugačnejše ustroje. To pa nam seveda okrepuje imunske sisteme do teh mer, da se dobi pri vadbi tudi trajnostni izplen in pa doprinos k mladostnejšemu videzu .. vsako leto bolj.


ZLATA VRATA
za naša
SREDNJA LETA

Naša kritična leta sovpadejo v obdobja od 36. pa vse nekje do starosti 72. leta, ko sami vrednostni sistemi padajo na preizkušnje. Če bi bili sproti vedno znova sistemsko razdihali na vse štiri strani neba in pa tudi na poti src, bi se v nas vse skupaj drugače posodabljalo. Tako bi bila naša stanja naših notranjih obrazov pri sami notranji higieni tudi dovolj čista (beri brez primesi zla!), bolje razumljena in na široko povezljiva. Takrat bi se vsak lahko resnično lažje znašel in posledično za naprej deloval veliko transparentnejše kot pa doslej.

… še posebej znotraj iz vseh delujočih skupin (družina, prijateljstva, služba in pa združba)    💛💚💚

Pri vseh teh ovirah in pa blokadah nam samim postajamo z leti pač premalo močni, da bi se le te same po sebi kdaj razpustile, športni tretma tem temam ne zmorejo biti kos, pogovori in branja pa tu nimajo dolgotrajnejših učinkov, prav tako ne zdajšnje meditacije, saj bodo vsa dogajanja znotraj za nas same vedno najprej soodvisne le od potovanj pri kisikih. Tudi vsi ti naši nerazrešeni občutki in dvomi torej obstanete znotraj nas, če se nič ne ukrene.  Po nas ne se jih ne zmore praktično izmeriti,  prijeti ali odvreči, lahko pa nam dodobra načenjajo zdravja. Zdaj je pa končno nam samim dovoljeno kar  sproti razbremenjevati, sprostiti in razpuščati si jih. Nerazrešeni v nas delujejo nam kot zasnova za naša počutja in so seveda že osnova vsem našim prikritim razvadam ego-tripa (kdo jih le nima…), ki lepo vztrajajo znotraj nam samim, da nam kvarijo načrte pa plane. Vsega tega žal mi sami pri sebi ne prepoznavamo zaznavati, kaj šele, da bi zmogli to doumeti in si jih sami za nazaj odreševati. Zato na svetu že trpijo množice oseb.


ZLATA VRATA ZA V NAŠA SLEDNJA LETA!

     Oblike iz subtilnih in pa zavestno vezanih udihov se izvajajo v mirnejšem ozračju doma, lahko pa tudi zunaj v naravi. Pripravljene so tako, da so družini prijazne in so namenjene različnim generacijam. Tehnike izvajamo sede na stolih, udobnih naslonjačih, lahko ob robu postelj, seveda lahko tudi stoje, nikakor pa tehnike ne izvajajmo na tleh. Takrat se namreč povezujemo na svoj udih in z njim sproščamo prenatrpanosti ven iz naših notranjih organov, skozi anale pljučnega krila, jetr, dveh ledvic in vranice pa se res potrebuje pokončna drža, da se naša hrbtenjača sproti lahko še dodatno izravnava. Možno pa je v primeru bolezni ali pa ponoči, ko se nam ne spi … da se leži, toda da se izvaja samo tisti del, ki je namenjen za večerne potrebe. Ta zlata vrata so vedno znova posebej pomembna prav za vse žene, ker so le te v srednjih letih že kar preveč obremenjene, utrujene in se njih suptilnosti prehitro razpuščajo. Vse skupaj se ženi pričenja že pri saturnovem povratku okrog 30. leta, še bolj pa kvadrira v predmenstrualnih obdobjih. Vse žene so precej bolj senzibilna bitja kot ta moški svet. V tem obdobju se pričakuje, da bodo prerastle družinske štorije in zato je to precej zahtevno obdobje od katerega je odvisno kako bodo doživljale kasneje same starosti.

 Danes je vsaka ženska zaradi tranzicije v srednjih letih pri nas že hudo preobremenjene in zato notranjega mira v njih več ne bo nazaj, v kolikor se ne ponudi tudi več umirjenih vadb kot je bila Joga sama. Ti načini vadbe iz ,,vVaji@Vaj”-i so ženam še posebej pisane na kože. Njim za njih dobro je res potrebno redno in brez odvečnih besed kultivirati se v tišini sami…. z eno samo namero: sama sproščati in pomiriti se od znotraj, svežiti se ter kar sproti poboljševati si pretoke in gibčnosti v telesu in pa iz telesa samega. To ženam nudi ohranjati si več notranjih stabilnosti, kar je nujno osnova, ki je potrebna že zaradi otrok, še bolj pa zaradi stanja znotraj pri družini sami (mama si ena sama in jo otrok do konca osnovne šole lahko registrira tudi kar mimo besed, … od znotraj potlačena stanja mamic samih )

Zaradi preutrujenosti in stresov današnjih žena, mam in babic bo za voljo vsega skupaj nujno potrebno, da si od znotraj v sebi najdejo nazaj več svojega miru in pa harmonije svet, že samo za voljo družine in družinskih sinergij samih!

💛💛💛 


Zato si ti dihanje zdaj edina ena in edina realna strukturna pot,
da se zmore sproti od znotraj samega početja ponovno v sebi nazaj vedno znova iz nereda nazaj vzpostavljati red???
Smo pač ena od bolj atraktivno razvitih vej po pra-sesalcih in se nam
brez razširjenega pa poglobljenega diha dolgoročno ne piše več dobro ??
Svet se spreminja, mi pa takoj za njim!

... po BrigitiJevnikar-jevi

Pri obisku delavnic ali pri izobraževanjih v okviru naših ponudb vsak posameznik v celoti prevzema odgovornost za svoj način sodelovanj … tudi na način, da se pri vadbi sami sodeluje do točk, ko se vsak še res prijetno počuti. Potem se lahko nadeluje tako, da se nadalje samo s poslušanjem, tako da se sedi ali leže in mimo naporov samo še umirjeno počiva in pa v mislih sledi procesom