DihašDiham.Si

O meni

Moje soAVTORsko delo

 

Sem Brigita Jevnikarjeva iz društva Valantis Kranj. Nedavno sem praznovala 61. rojstni dan. 

Že leta vodim svoje avtorske izkustvene delavnice iz predihavanj ter samo-pomoči na različnih lokacijah, med drugimi: na Višji Vibraciji Ljubljana; LU Kranj, Radovljica in Ljubljana, EU Radovljica; Socio Celje; sodeluje pa tudi z CTRP Kranj. Poleg tega, da sem bila vrsto let podjetnica, sem bila po letu 1995 tudi raziskovalka sonaravnih oblik in oblik iz sobivanja. Nekaj časa sem bila celo članica Hospica pa sodelavka v VDC Sonček Kranju. 

Zdaj poleg raziskovanj, poleg vodenja predihavanj, uspešno sodelujem tudi med ranljivimi skupinami, kot so invalidi s cerebralno paralizo, osebe z Parkinsonovo boleznijo, ter zdaj tudi z osebami, ki trpijo zaradi demence.

 

V življenju sem imela vedno sonaravno podporo. Z zelišči sem se srečevala že kot otrok v rodni vasi in zato sem domače čajne mešanice sama pripravljala že takrat, ko se o tem ni niti govorilo niti pisalo, so pa obstajali dve knjigici po Patru Ašiču 😀 V času osamosvojitvene vojne v Sloveniji sem uživala vsako pomlad tri tedne neprekinjeno vsak dan  žliško zelene gline razstopljene v kozarcu vode, pa se tudi o tem ni še nič pisalo niti govorilo😀 Pri prehodu čez 2012, ko so vsi govorili o koncu sveta, sem intenzivno reševala sama sebe ven iz svojih brezishodnih situacij tudi s pomočjo predihavanj in energetskih vadb (samo-pomoč), da se sploh lahko obstajala zbrana. Takrat sem postajala korektnejša kot večina ljudi, ki se znajdejo sredi težavic 😀 In danes vem, da imam tako kot z zelišči, tako kot pri glini, tudi glede vadbe predihavanja čisto prav. Lahko bi se reklo … da živim pač včasih malo pred drugimi.  

 

Ja 😀😀, nekaj v meni sigurno spet ve, kako pa kdaj

,,vV@jiVaji,, ter sistemi Dihaš.si skupaj z močjo iPeU tehnik SEM POSTAVLJALA dolgo VRSTO LET. 

Tehnike so šopek  intuitivnih zavestno vezanih krožnih dihanj in bodo kot sonaravno zaradi točno določenih uravnalnih sistemov obstajale vedno  prav krepčilnE in so prav zato tudi osvobodilne narave iz človeških ujetosti ter nečimrnosti. Po potrebi se jih lahko poslužujmo zdaj prav vsi!  

pozor:  pri teh vadbah nam predznanja niso potrebna, saj se sodeluje po principu, da smo kjer smo in da smo točno tam kot je to nam samim potrebno! 

 

 ,,vVaji@Vaj,, ter sistemi Dihaš.si+😉😘IneerPeaceUpdati

Začelo se je že zgodaj. Ločila sem se, da sem lahko lažje sledila le sama sebi po sebi. Več časa sem preživljala po naravi in v tišinah jutra ter noči iskala odgovore. Iskala sem namreč nekaj, kar bi naj zmoglo delovati na daljši rok in ne bo vezano samo na materialni svet sam. Takrat sem odkrivala sama sebi svoje poslanske strasti. Vadba je prav zato zastavljena v okviru pra-dihanja ter svita in postavljena v okvirje znotraj nas samih samo. Prav tukaj nam danes zmanjkuje zdravilnih mer. Ker dihanje naše teče globoko po nezavednem in nikoli ne bo predmet debate, je zato tu priložnost, da si vsak obrne to sam sebi v prid. 

Poleg tega je tu prisotno tudi dejstvo, da se bo čisto vsak, ki bo rojen na tem modro zelenem planetu Zemlja, moral tudi krepko zavedati se, kako pomembno je ne le PREMIKATI se, temveč tudi dovolj kvalitetno JESTI IN PITI ter tudi občasno nazaj sam sebi ZOPTIMIZIRATI SI  DIHANJE za vnaprej.

 Pri vsem tem dobi naše izpopolnjeno dihanje močnejše povezovalne naboje, še bolj kot smo mi sami kdaj koli zaznavali in ali si lahko predstavljali. Zemlja namreč diha in mi dihamo za njo, pa tudi povsem drugače, kot narekuje naša pretehnična logika že sama kot taka. Brez razponov od znotraj dihanja življenje v nas pač bolj kot ne le vegetira, (kar danes živi že vse preveč ljudi), lahko pa v skrajni sili v nas življenje kar zaspi (apatije)

 

 Vadbi ,,vV@jiVaj,, ter sistemi Dihaš.SI+😉😘iPeU tehnike sta celosten sonaravni koncept iz kar dveh skupinskih vadb. Obe sta plod iz mojega dvajsetletnega sosodelovanja in odkrivanja v tem prostoru in v času prehodov skozi leta 2010-2016 in naprej in zato nimam nobenih certifikatov. 

 Edino le zasnove so bile vzete po mističnih načelih vzhodnjaške vadbe, ki vse sodeluejo v prvi vrsti na osnovni nameri miru in od znotraj občutka samega! 

*****

 

Pri vseh teh svojih raziskovanjih sem upoštevala in sledila tudi trajnostni ureditvi prastarih rekov modrosti po prababicah in pradedkih, ki so sami pri sebi že zdavnaj odkrivali pomanjkljivosti človeka znotraj ljudi in zato modro pomodrovali

I. Vsi odgovori ste po nas, le poiskati vas je treba.

II. Pomagaj si sam, pa bo Življenje tudi pomagalo!

III. Ko se v notranjosti spremenimo mi sami, se šele svet okrog nas lahko spremeni (kontra žal ne gre)

Da sem zadostila osnovi iz teh pregovorov, sem zato obrnila smer in svoje dlani začela polagati si izključno le še nazaj na samo telo, to EDINO PRAVO ŽIVO KNJIGO, namesto da bi jih kar prosto obračala gor proti nebu (sistem meditacij). Prav zaradi vsega tega sem tudi odkrivala način kako urejati spremembe od znotraj pri sebi in tako zdaj spreminjam le še sebe, ne pa več tudi vseh drugih.

Vadbi ,,vVaji@Vaji,, in pa sistem Dihaš.si+😉😘 iPeU InnerPeaceUpdati

Vadbi ,,vVaji@Vaji,, in pa sistem Dihaš.si+😉😘 iPeU InnerPeaceUpdati

Pri svojih raziskovanjih in odkrivanju, kako naprej po letu 2012, mi načini reševanja izhodov iz kriz po letu 2009 niso bili dovolj jasni. Zato sem iskala nekaj bolj trajnostnega, samemu človeku prijaznejšega. Vsi so se lotili in si vse tehnično analizirali, si vse preoptimizirali ter tako pričeli tudi sami zase vsa stanja tudi preveč zidealizirali. Jaz pa sem začutila, da je vse to premalo transparentno, ker se je po večini kar spregledalo naravo v ljudeh ter ni hkrati upoštevalo ustroja človeka samega, saj je vendar tudi en del narave same. ,,Življenje pa nisi glih samo tehnika in pa diplomacija,” sem si sama pri sebi pomodrovala. Pa sem…  namesto da bi sledila vsem ostalim, najmanj osem let v tišini in daleč od ponorelega sveta po samem kolektivnem občutku ter s pomočjo osnove pri taoističnih vadbah … odvijala naprej po svoje kar sama. Sledila sem sebi, neštetokrat sem sama zahajala v naravo, jo opazovala in se pri njej zgledovala. Hkratno sem vedno prisluhala tudi tistemu že dobro znanemu, mehkemu pa puhastemu glasku znotraj meni samo. Kljub varovalki, ki uči, da čez ljubezen zlo ne pride več nazaj (v mojih primerih si pri sebi vedno začnem v mislih prepevati pesmice v smislu ,,Vsi se imejmo rajši, rajši,  najrajši***”)… je ta notranji puhasti glasek postajal vsak dan še glasnejši, suverenejši in je danes postal že kar moj zvesti pa zanesljivi prijatelj, brezpogojni instinkt na katerega se res lahko zanesel prav vsak.😀😀!

 

Poleg vsega tega je najbolj pomembno dejstvo, da sem se dobro zavedala ves čas, da slovenski MIR in pa angleški PEACE ne vibrirata niti malo ne več enakohkratno … torej nam različice prenešenih teorij od vsepovsod, v našem prostoru in od znotraj nam samim ne bodo zmogle imeti hkratno: niti enakovrednega, niti primernega, še najmanj pa trajnostnega učinka na nas same samo, temveč nam vnašajo še več dodatnih groz in tudi goro nemira. Za nami vsemi namreč že davno stoji domača vrednost iz genoma slovenske združbe in okolice, ter ga vedno nezavedno sidra vsa okolice sama (duh v tem času)

In sedaj po letu 2021🌞🌞je tukaj tudi že ta čas, ko ljudje že vedo za obe moji vadbi, saj jih bodo zdaj po ekstremnem času korone nujno potrebovali. Tako kot zelišča in glino nekoč bodo zdaj povzemali tudi obe dve vadbeni obliki na udih za čez dan in za pod večer. Po potrebi jih bodo lahko uporablja prav vsak, še posebej vsi tisti, ki so se bilo kdaj znašli v svetu prevar in sredi čustvenih izzivov, ali pa so zdaj v času čisto zgubljeni in neprizemljeni. In mladi in stari in zdravi in bolni (v primerni izvedbi) lahko vsi to izvajajo. Prav za vse je namreč pomembno, da bomo obstajali raje realn, ter da se bomo namesto tehničnega vdiha raje navezovali nazaj bolj na širok, ne pa le globoko udih ta naš sam. 

S spostovanjem …od BrigiteJevnikarjeve.